Rapeaksi paneroidut kalafileet ja parsa-hernerisottoa

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

6 
dl
 
kasvislientä
2 
salottisipuli
2 
rkl
 
oliiviöljyä
3 
dl
 
Arborio-riisiä
2 
dl
 
valkoviiniä
4  
vihreää parsaa kuorittuna ja paloiksi leikattuna
1 
ps
 
pakasteherneitä
 
(200 g)
50 
g
 
voita
1 
dl
 
parmesan-juustoa
1/2 
sitruunan mehu
1 
tl
 
suolaa
 
mustapippuria myllystä viimeistelyyn
1 
dl
 
herneenversoja

Valmistus

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuullota sipulikuutioita laakeassa kattilassa oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja sekoita tasaiseksi. Kuullota hetki ja lisää joukkoon valkoviini. Anna valkoviinin imeytyä riisiin ja nosta kuumaa kasvislientä aina kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan sekoittaen.

  2. Jatka liemen lisäämistä kauha kerrallaan kunnes riisi alkaa olla kypsää. Lisää risoton joukkoon parsapalat, herneet ja voi. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua 1 minuutti. Lisää joukkoon parmesan-juusto ja ota kattila pois liedeltä. Lisää sitruunamehu sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

  3. Paista kalafileitä 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Nosta risottoa lautaselle ja murra risoton päälle kalapaloja. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla sekä herneenversolla ja parmesan-lastuilla.

MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Tietosi
*
*
* Pakollinen tieto
Arviosi
Anna arvio
*
*
* Pakollinen tieto
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä