Ainesosat
50
g
voita
1/2
sitruunankuori
raastettuna
2
kpl
romainesalaattia
80
g
parmesan- tai pecorinojuustoa lastuina
Caesarkastike:
1
kananmuna
3
anjovis-filee
hienonnettuna
1
rkl
sitruunan mehu
2
rkl
parmesan-juustoa
raastettuna
1
rkl
worcestershire-kastiketta
2
valkosipulinkynsi
hienonnettuna
2-3
dl
oliiviöljyä
2
rkl
suolaa ja mustapippuria
Valmistus
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuori. Anna kiehua muutama minuutti ja siirrä kattila syrjään.
- Lado kalapuikot uunipellille ja lusikoi niiden päälle sitruunavoita. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Valmista caesarkastike: Mittaa korkeareunaiseen kulhoon muna ja anjovisfileet. Hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu, parmesan-juusto, worchestershire ja valkosipuli. Sekoita voimakkaasti ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Lisää joukkoon tilli ja mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.
- Leikkaa romainesalaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa salaatti, juustolastut ja kastike. Nosta lautaselle. Leikkaa paahdetut kalapuikot vinottain ja nosta lämpimänä salaatin päälle. Tarjoile.
MITÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT
Anna arvio
Arvioi ensimmäisenä tätä reseptiä