[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Kalapuikko-ceasarsalaatti

Katso
Kalapuikko-ceasarsalaatti
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Klassinen caesarsalaatti sopii niin lounaaksi, päivälliselle kuin noutopöytäänkin. Salaatista saa ruokaisamman, kun sen tarjoilee kalapuikkojen kera. Itse tehty caesarkastike kruunaa kokonaisuuden.

 

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 1 pkt Kalapuikot, gluteeniton
    Kalapuikot, gluteeniton
  • 50 g voita
  • 1/2 sitruunankuori raastettuna
  • 2 kpl romainesalaattia
  • 80 g parmesan- tai pecorinojuustoa lastuina
  • Caesarkastike:
  • 1 kananmuna
  • 3 anjovis-fileetä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunan mehu
  • 2 rkl parmesan-juustoa raastettuna
  • 1 rkl worcestershire-kastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl Tilli
    Tilli
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuori. Anna kiehua muutama minuutti ja siirrä kattila syrjään. 
  2. Lado kalapuikot uunipellille ja lusikoi niiden päälle sitruunavoita. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. 
  3. Valmista caesarkastike: Mittaa korkeareunaiseen kulhoon muna ja anjovisfileet. Hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu, parmesan-juusto, worchestershire ja valkosipuli. Sekoita voimakkaasti ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Lisää joukkoon tilli ja mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla. 
  4. Leikkaa romainesalaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa salaatti, juustolastut ja kastike. Nosta lautaselle. Leikkaa paahdetut kalapuikot vinottain ja nosta lämpimänä salaatin päälle. Tarjoile.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti