[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Inkiväärillä ja limellä maustettu kalakeitto

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Yksinkertainen ja maukas kalakeitto, joka syntyy nopeasti.

 

 

 

'
Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 1 pkt Turska
    turska fileet
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 2 kpl limeä
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 800 ml kookosmaitoa
  • 3 dl vettä
  • 1 pkt Korianteri
    korianteria hienonnettuna
  • 1 pkt Persilja
    persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • muutama pisara tabascoa
  • 1 tl suolaa
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Valmistus

  1. Sulata kalafileet pussissaan kylmässä vedessä n. 30 min. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipulit.

  2. Leikkaa kalafileet runsaiksi paloiksi.

  3. Laita kattilaan hieman oliiviöljyä ja voita. Kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja kurkumaa muutama minuutti, kunnes sipulista tulee pehmeää.

  4. Kaada sekaan kookosmaito, vesi ja suola sekä purista limen mehu. Keitä 6-8 minuuttia.

  5. Lisää kalapalat keittoon ja anna kiehua pienellä lämmöllä vielä 5-7 minuuttia, kunnes kala tuntuu valmiilta.

  6. Mausta korianterilla, persiljalla ja muutamalla pisaralla Tabascoa.

Tarjoiluehdotukset

Voit kokeilla keittoon myös muita vaaleita kaloja, kuten seitiä tai alaskanseitiä!

[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti