Inkiväärillä ja limellä maustettu kalakeitto

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Inkiväärillä ja limellä maustettu kalakeitto

Yksinkertainen ja maukas kalakeitto, joka syntyy nopeasti.

 

 

 

Esivalmisteluaika
'
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

1 
pkt  
turska fileet
2 
kpl 
valkosipulinkynttä
2 
kpl 
salottisipulia
2 
kpl 
limeä
2 
cm 
pala tuoretta inkivääriä
800 
ml 
kookosmaitoa
3 
dl 
vettä
1 
pkt  
korianteria hienonnettuna
1 
pkt  
persiljaa hienonnettuna
1 
tl 
kurkumaa
muutama pisara tabascoa
1 
tl 
suolaa
oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Valmistus

  1. Sulata kalafileet pussissaan kylmässä vedessä n. 30 min. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipulit.

  2. Leikkaa kalafileet runsaiksi paloiksi.

  3. Laita kattilaan hieman oliiviöljyä ja voita. Kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja kurkumaa muutama minuutti, kunnes sipulista tulee pehmeää.

  4. Kaada sekaan kookosmaito, vesi ja suola sekä purista limen mehu. Keitä 6-8 minuuttia.

  5. Lisää kalapalat keittoon ja anna kiehua pienellä lämmöllä vielä 5-7 minuuttia, kunnes kala tuntuu valmiilta.

  6. Mausta korianterilla, persiljalla ja muutamalla pisaralla Tabascoa.

Tarjoiluehdotukset

Voit kokeilla keittoon myös muita vaaleita kaloja, kuten seitiä tai alaskanseitiä!