Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa

Alaskanseitiin saa uutta makua, kun sen päälle laitetaan herkullinen basilikakuorrute. Kylkeen sopii perinteinen puttanescapasta, jossa maistuvat kaprikset, oliivit ja tomaatit. Pasta viimeistellään Välimeren Paistovihanneksilla.

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

1 
tl 
suolaa
1 
pkt  
basilikaa pakasteena ja hienonnettuna
3 
viipaletta 
paahtoleipää
 paahdettuna
1/2 
tl 
suolaa
 rouhittua mustapippuria
1 
keltuainen
150 
g 
pehmeää voita
 Pasta:
400 
g 
rigatonipastaa
3 
rkl 
oliiviöljyä
2 
valkosipulinkynsi
 hienonnettuna
2 
rkl 
kaprista
50 
g 
kalamata-oliiveja
 kivettöminä
3 
anjovis-filee
400 
g 
tomaattikastiketta
  
 viimeistelyyn raastettua parmesan-juustoa sekä tuoretta basilikaa
2 
pkt  
alaskanseiti filee palat

Valmistus

  1. Yhdistä basilikanlehdet ja paahdettu leipä yleiskoneen kutterissa tai morttelissa. Hienonna tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keltuainen ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. 
  2. Kauli massa leivinpapereiden välissä noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä pakkasessa. Kun levy on kovettunut, leikkaa siitä seitifileen kokoinen suorakulmio.
  3. Levitä fileet uunipellille. Mausta seitifileet suolalla ja nosta päälle basilikakuorrute. Paahda kala uunissa 220 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Keitä rigatonipasta ohjeen mukaan.
  5. Laita laakealle pannulle oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Anna valkosipulin kuullottua noin 15 sekuntia. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, anjovikset ja paistovihannekset. Paista noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna hautua noin 6 minuuttia. 
  6. Lisää kastikkeen joukkoon pasta ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile Alaskanseiti pastan kera ja viimeistele parmesan-juustolla ja tuoreella basilikalla.