[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti

Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa

Basilikaleivällä kuorrutettua Alaskanseitiä & vihannes-puttanescapastaa
Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Alaskanseitiin saa uutta makua, kun sen päälle laitetaan herkullinen basilikakuorrute. Kylkeen sopii perinteinen puttanescapasta, jossa maistuvat kaprikset, oliivit ja tomaatit. Pasta viimeistellään Välimeren Paistovihanneksilla.

'
Valmistusaika
4
Annosten määrä

Ainesosat

  • 2 pkt Alaskanseiti
    Alaskanseiti
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt Basilika
    Basilika
  • 3 viipaletta paahtoleipää paahdettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 keltuainen
  • 150 g pehmeää voita
  • Pasta:
  • 400 g rigatonipastaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl kaprista
  • 50 g kalamata-oliiveja kivettöminä
  • 3 anjovis-fileetä
  • 1 pkt
  • 400 g tomaattikastiketta
  •  
  • viimeistelyyn raastettua parmesan-juustoa sekä tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. Yhdistä basilikanlehdet ja paahdettu leipä yleiskoneen kutterissa tai morttelissa. Hienonna tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keltuainen ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. 
  2. Kauli massa leivinpapereiden välissä noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Anna levyn jäähtyä pakkasessa. Kun levy on kovettunut, leikkaa siitä seitifileen kokoinen suorakulmio.
  3. Levitä fileet uunipellille. Mausta seitifileet suolalla ja nosta päälle basilikakuorrute. Paahda kala uunissa 220 asteessa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
  4. Keitä rigatonipasta ohjeen mukaan.
  5. Laita laakealle pannulle oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Anna valkosipulin kuullottua noin 15 sekuntia. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, anjovikset ja paistovihannekset. Paista noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna hautua noin 6 minuuttia. 
  6. Lisää kastikkeen joukkoon pasta ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile Alaskanseiti pastan kera ja viimeistele parmesan-juustolla ja tuoreella basilikalla.
[ShareButtons.Title]
Jaa tämä resepti