Kalapuikko-ceasarsalaatti

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4
Kalapuikko-ceasarsalaatti

Klassinen caesarsalaatti sopii niin lounaaksi, päivälliselle kuin noutopöytäänkin. Salaatista saa ruokaisamman, kun sen tarjoilee kalapuikkojen kera. Itse tehty caesarkastike kruunaa kokonaisuuden.

 

Valmistusaika
'
Annosten määrä
4

Ainesosat

50 
g 
voita
1/2 
sitruunankuori
 raastettuna
2 
kpl 
romainesalaattia
80 
g 
 parmesan- tai pecorinojuustoa lastuina
 Caesarkastike:
1 
kananmuna
3 
anjovis-filee
 hienonnettuna
1 
rkl 
sitruunan mehu
2 
rkl 
parmesan-juustoa
 raastettuna
1 
rkl 
worcestershire-kastiketta
2 
valkosipulinkynsi
 hienonnettuna
2-3 
dl 
oliiviöljyä
2 
rkl 
tilliä hienonnettuna
 suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuori. Anna kiehua muutama minuutti ja siirrä kattila syrjään. 
  2. Lado kalapuikot uunipellille ja lusikoi niiden päälle sitruunavoita. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. 
  3. Valmista caesarkastike: Mittaa korkeareunaiseen kulhoon muna ja anjovisfileet. Hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu, parmesan-juusto, worchestershire ja valkosipuli. Sekoita voimakkaasti ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Lisää joukkoon tilli ja mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla. 
  4. Leikkaa romainesalaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa salaatti, juustolastut ja kastike. Nosta lautaselle. Leikkaa paahdetut kalapuikot vinottain ja nosta lämpimänä salaatin päälle. Tarjoile.