Kalatuotteista ja kalapuikoista ravitsevaa ruokaa perheelle

Terveellistä arkiruokaa lapsille ja koko perheelle

Toisinaan lasten houkuttelu syömään hedelmiä ja kasviksia voi olla hankalaa, puhumattakaan siitä, kun heitä pitäisi innostaa kokeilemaan kokonaan uusia ruokalajeja aterioilla. Finduksen valikoimista löydät tarpeet terveellisen, koko perheelle tarjottavan arkiruoan valmistukseen. Olemmekin varmoja, että myös perheen lapset ihastuvat maukkaisiin ja ravitseviin kalavalmisteisiimme, kuten kalapuikkoihin ja paneroituihin kaloihin.

Kala on eräs keskeisistä ruoaksi käytetyistä raaka-aineista, ja se sisältääkin monia meille tärkeitä ravinteita. Erilaisia kalaruokia ja kalan valmistustapoja on useita, joten kalaa voi helposti tarjota ruoaksi suositusten mukaisesti pari kertaa viikossa.

Finduksen alaskanseitistä, turskasta tai lohesta valmistettuja kalapuikkoja ja muita pakastekaloja voi hyvin syödä osana ravintoaineiltaan tasapainoista ruokavaliota. Mikäli haluat tietää, kuinka ravitsevia kalapuikot ja pakastekalat ovat - tai jos etsit inspiraatiota terveellisen arkiruoan valmistamiseen lapsille ja koko perheelle, jatka lukemista.

Tarjoa kalaruokia lapsille jo pienestä pitäen

Lapset on hyvä totuttaa kalan makuun jo pienestä pitäen. Lapsi omaksuu ruokailutottumukset hyvin nuorena, joten kalasta kannattaa tehdä luonnollinen ja jokaviikkoinen osa kodin ateriatarjontaa jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ensimmäiseksi kalaruoaksi vauvaikäiselle sopii esimerkiksi kala-vihannessose, kun taas taaperoikäisille maistuu vaikkapa vuoassa kasvisten kanssa mureaksi ja maistuvaksi haudutettu kala. Muistathan tarjoilla ruoan pikkuisen suuhun sopivina paloina.

Mikäli aiot valmistaa kalan alusta asti itse, on hyvä noudattaa kalan perkaamisessa äärimmäistä huolellisuutta, sillä lapsi ei osaa vielä itse etsiä kalan lihan joukosta ruotoja ja vahingossa suuhun ja nieluun joutunut ruoto voikin aiheuttaa ison mielipahan ja pahimmillaan pelon koko ruoka-ainetta kohtaan. Suoraan kaupan pakastealtaasta löydät mainion valikoiman pakastekalatuotteita, jotka ovat suoraan valmiita pannulle, uuniin tai keittoon – näin säästät aikaa ja eikä sinun tarvitse huolehtia esivalmisteluista.

Mitä Finduksen kalapuikot ja muut kalatuotteet sisältävät?

Finduksen kalapuikot ja muut kalatuotteet ovat maukkaita ja ravitsevia, ja ne on valmistettu yksinkertaisista, puhtaista raaka-aineista, kuten 100 % kalafileestä ja korppujauhoista.

Finduksen kalatuotteet käsitellään ja pakastetaan aina mahdollisimman pian pyytämisen jälkeen. Puhdistamisen ja perkaamisen jälkeen kalat pakastetaan äärimmäisen tehokkailla jäädytyslaitteilla, jonka ansiosta kalanliha ei menetä kimmoisaa, eheää koostumustaan. Näin varmistetaan myös vain tuoreelle kalalle ominaisen erinomaisen maun säilyminen! Tehopakastus pysäyttääkin tehokkaasti elintarvikkeen vanhenemisen ja on tuotteen koostumukselle paljon hellävaraisempi, kuin jos pakastaminen olisi tehty esimerkiksi kotipakastamisessa.

Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, kalalajeja vaihdellen. Tarjoamalla kalapuikkoja hiilihydraattipitoisten ruoka-ainesten kuten pastan tai perunan sekä vihannesten kanssa, valmistat nopeaa ja terveellistä arkiruokaa käden käänteessä.
Kaikki valikoimamme kalapuikot ovat vastustamattoman maukkaita ja ravintoarvoiltaan monipuolisia, joten ne ovat oiva valinta perheellesi.

Tutustu esimerkiksi näihin valikoimamme kalatuotteisiin: fileekalapuikot, täysjyväkalapuikot, lohikalapuikot ja gluteenittomat kalapuikot.

Miten valmistaa herkullista arkiruokaa Finduksen kalapuikoista ja pakastekalasta?

Vastustamattoman maukkaat ja vaivattomasti valmistuvat kalapuikot ovat jo pitkään olleet suomalaisten kotitalouksien pakastimien perustarveaine.

Terveellisen, koko perheelle tarkoitetun arkiruoan valmistaminen kalapuikkojen avulla on helppoa, kunhan muistat sisällyttää ruokaan seuraavat kolme, ravinnerikkaan ruokavalion peruselementtiä:

  1. Proteiini: Hyvä proteiininlähde on olennainen osa terveellistä perheateriaa. Kala sisältää proteiinia erinomaisessa muodossa ja kalapuikot ovat helppo tapa saada koko perhe nauttimaan kalaa.
  2. Hiilihydraatit: Tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita kuten pastaa, riisiä tai perunoita on tärkeää olla tarpeeksi tarjolla joka aterialla. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan kannattaa aina valita terveydelle ystävällisempiä täysjyvätuotteita tai tummaa riisiä. Hiilihydraatit ovat tärkeä energianlähde ja merkittävä osa tasapainoista ruokavaliota.
  3. Hedelmät ja vihannekset: Pyri nauttimaan ainakin viisi annosta hedelmiä ja kasviksia päivittäin, ja huolehdi siitä, että täytät puolet ruokalautasestasi kasviksilla. Näin varmistut helposti siitä, että syöt joka päivä tarpeeksi kasviksia ja hedelmiä. Kannattaa myös muistaa nauttia tasapainoisesti erilaisia kasviksia saadaksesi monipuolisesti tärkeitä vitamiineja – näin loihdit lisäksi kuin itsestään ruoka-annoksista herkullisemman näköisiä!

Sisällyttämällä nämä kolme elementtiä lautaselle, tarjoat perheellesi täyspainoisen ja terveellisen aterian.

Kalapuikot vai kalafilee? Reseptipankistamme vinkit perheen ruokapöytään!

Kalaruoan laitto on Finduksen pakastetuotteilla helppoa. Tutustu kotisivuiltamme löytyvään erittäin kattavaan reseptipankkiimme, josta löydät ohjeet niin pikkunälän taltuttamiseen kuin myös juhlamenun suunnitteluun. Jokainen resepti on varustettu kätevällä valmistusaikatiedolla.
Olemme valinneet alle erilaisia reseptejä, joista nauttivat varmasti myös perheen nuorimmat. Hyvää ruokahalua!

 

Rapea kalaburger remoulade-kastikkeella

Rapeat kalafileet rapujogurtilla

Täysjyväkalafileet maustetulla perunalla

Kalapuikko-hotdog fenkoli-kurkkupikkelssillä

Sydänmerkki

Sydänmerkkituotteet ovat nimensä mukaisesti punavalkoisella sydänmerkillä varustettuja elintarvikkeita. Sydänmerkkituotteet on suunniteltu ennen kaikkea helpottamaan ruokavalion suunnittelua, joten ne ovat kätevä vaihtoehto, kun tavoitteenasi on ruokkia perhe helposti mutta samalla turvallisesti ja terveellisesti. Finduksen kalatuotteiden valikoimasta sydänmerkillä on varustettu mm. myydyimmät paneroidut kalamme sekä kaikki kalapuikkomme.

MSC-sertifioitu kala

Suurin osa kalatuotteistamme on varustettu MSC-sertifikaatilla, joka on osoitus siitä, että tuotteessa käytetty kalalaji ei kärsi ylikalastuksesta eikä kalastaminen vahingoita meren herkkää ekosysteemiä. MSC eli Marine Stewardship Council on riippumaton organisaatio, joka ylläpitää sertifikaattia kala- ja äyriäistuotteille. Mm. Maailman Luonnonsäätiö WWF suosittelee MSC-sertifioitujen kalatuotteiden käyttöä.