Kalapuikoista ravitsevaa ruokaa perheelle

Kalapuikoista ravitsevaa ruokaa perheelle

Kuinka tehdä ravitsevaa arkiruokaa kalapuikoista koko perheelle

Kala on eräs keskeisistä ruoaksi käytetyistä raaka-aineista, ja se sisältääkin monia meille tärkeitä ravinteita. Erilaisia kalaruokia ja kalan valmistustapoja on useita, joten kalaa voi helposti tarjota ruoaksi suositusten mukaisesti pari kertaa viikossa.

Finduksen alaskanseitistä, turskasta tai lohesta valmistettuja kalapuikkoja voi hyvin syödä osana ravintoaineiltaan tasapainoista ruokavaliota. Mikäli haluat tietää, kuinka ravitsevia kalapuikot ovat - tai jos etsit inspiraatiota terveellisen perheruoan valmistamiseen –  lue lisää kalapuikoista tästä!

Terveellistä arkiruokaa koko perheelle

Toisinaan lasten houkuttelu syömään hedelmiä ja kasviksia voi olla hankalaa, puhumattakaan siitä, kun heitä pitäisi innostaa kokeilemaan kokonaan uusia ruokalajeja aterioilla. Finduksen valikoimista löydät tarpeet terveellisen, koko perheelle tarjottavan arkiruoan valmistukseen.  Olemmekin varmoja, että myös lapsesi ihastuvat maukkaisiin ja ravitseviin kalapuikkoihimme!

Mitä Finduksen kalapuikot sisältävät?

Tiedämme hyvin, miten tärkeää on vaalia terveyttä. Sen vuoksi Finduksen kalapuikot ovat maukkaita ja ravitsevia, ja ne on valmistettu yksinkertaisista, puhtaista raaka-aineista, kuten 100% kalafileestäja korppujauhoista.

Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, kalalajeja vaihdellen. Tarjoamalla kalapuikkoja hiilihydraattipitoisten ruoka-ainesten kuten pastan tai perunan sekä vihannesten kanssa, valmistat nopeaa ja terveellistä arkiruokaa käden käänteessä.

Kaikki valikoimamme kalapuikot ovat vastustamattoman maukkaita ja ravintoarvoiltaan monipuolisia, joten ne ovat oiva valinta perheellesi. Valikoimastamme löytyy kalapuikkoja joka makuun: fileekalapuikot, täysjyväkalapuikot, lohikalapuikot ja gluteenittomat kalapuikotFinduksen tuotteet auttavat sinua valmistamaan lapsillesi terveellisiä aterioita, joista nauttii koko perhe.

Miten valmistaa herkullista arkiruokaa kalapuikoista?

Vastustamattoman maukkaat ja vaivattomasti valmistuvat kalapuikot ovat jo pitkään olleet suomalaisten kotitalouksien pakastimien perustarveaine.

Tiesitkö, että kalapuikkoja voi tarjota monellakin eri tavalla? Yllätä perheesi iloisesti erilaisilla, reseptipankistamme löytyvillä kalapuikkoruoilla ja -resepteillä, kuten esimerkiksi kalapuikko-caesarsalaatilla tai avokadoista ja kalapuikoista valmistetuilla cocktailwrapeilla. Mikäli kaipaat yleisesti lisäideoita ruoanlaittoon, tutustu samalla myös muihin resepteihimme.

Terveellisen, koko perheelle tarkoitetun arkiruoan valmistaminen kalapuikkojen avulla on helppoa, kunhan muistat sisällyttää ruokaan seuraavat kolme, ravinnerikkaan ruokavalion peruselementtiä:

  1. Proteiini: Hyvä proteiininlähde on olennainen osa terveellistä perheateriaa. Kala sisältää proteiinia erinomaisessa muodossa ja kalapuikot ovat helppo tapa saada koko perhe nauttimaan kalaa.
  2. Hiilihydraatit: Tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita kuten pastaa, riisiä tai perunoita on tärkeää olla tarpeeksi tarjolla joka aterialla. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan kannattaa aina valita terveydelle ystävällisempiä täysjyvätuotteita tai tummaa riisiä. Hiilihydraatit ovat tärkeä energianlähde ja merkittävä osa tasapainoista ruokavaliota.
  3. Hedelmät ja vihannekset: Pyri nauttimaan ainakin viisi annosta hedelmiä ja kasviksia päivittäin, ja huolehdi siitä, että täytät puolet ruokalautasestasi kasviksilla. Näin varmistut helposti siitä, että syöt joka päivä tarpeeksi kasviksia ja hedelmiä. Kannattaa myös muistaa nauttia tasapainoisesti erilaisia kasviksia saadaksesi monipuolisesti tärkeitä vitamiineja – näin loihdit lisäksi kuin itsestään ruoka-annoksista herkullisemman näköisiä!

Sisällyttämällä nämä kolme elementtiä lautaselle, tarjoat perheellesi täyspainoisen ja terveellisen aterian.

Olipa kyseessä sitten kevyt lounas tai täysipainoinen päivällinen, Finduksen kalapuikkojen tarjoaminen on erinomainen tapa saada koko perhe syömään kalatuotteita. Reseptipankkimme monipuolisia ideoita käyttämällä loihtimasi ateriat eivät ikinä ole tylsiä ja samalla löydät varmasti myös kalapuikkoreseptit, joita koko perheesi rakastaa!