Sustainable Nutritious Food | Forever Food Together

Forever Food Together -ohjelma

Forever Food Together on vastuullisuusohjelma, johon me Finduksella olemme sitoutuneet yhteiseksi hyväksi.

Vastuullisesti tuotettu ja valmistettu ruoka on intohimomme. Ruoan tulee olla myös maukasta ja ravitsevaa. Nyt ja aina.

Vuosikymmenet vastuullisen elintarvikevalmistuksen edelläkävijänä on antanut meille kunnian olla mukana kehittämässä maailmanlaajuisia kestävyysstandardeja. Niissä korostuvat myös elintarviketurvallisuus sekä jäljitettävyys. 

Tuotteemme käyvät läpi riippumattoman tarkastuksen ja sertifioinnin. Näin varmistetaan, että raaka-aineemme tuotetaan turvallisesti ja vastuullisesti. Raaka-aineemme ovat aina peräisin alueilta, joilla ruokaa voidaan tuottaa myös tulevaisuudessa. 

Ruokaa päätyy yhä useammin jätteeksi. 

Jos ruokajätettä syntyy myös tulevaisuudessa nykyiseen tapaan, menee työmme vastuullisen elintarvikevalmistuksen puolesta osin hukkaan. 

Tässä faktoja:
Kolmasosa maailmassa tuotetusta ruoasta heitetään pois!

Jo pelkästään EU:n alueella heitetään vuosittain pois 89 miljoonaa tonnia ruokaa. Nykymenolla määrä kasvaa 120 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä. Siksi asiaan on puututtava.

Tällä hetkellä siis heitetään pois: 89 miljoonaa tonnia ruokaa.
2020
jo 126 miljoonaa tonnia

(Tutkimus 27 EU-maassa syntyvästä ruokahävikistä, Bio Intelligence Servicen raportti Euroopan komissiolle, tekninen raportti – 2010 – 054)

Kannustamme kaikkia hyödyntämään yhteisiä raaka-ainevarojamme mahdollisimman tehokkaasti, jotta yhä useampi saisi syödä ravitsevaa ruokaa. Nyt ja aina.