Vastuullisuusohjelmamme

The Green Captain

Forever Food Together on vastuullisuusohjelma, johon me Finduksella olemme sitoutuneet yhteiseksi hyväksi. Vastuullisesti tuotettu ja valmistettu ruoka on intohimomme. Ruoan tulee olla myös maukasta ja ravitsevaa. Nyt ja aina.

Vuosikymmenet vastuullisen elintarvikevalmistuksen edelläkävijänä on antanut meille kunnian olla mukana kehittämässä maailmanlaajuisia kestävyysstandardeja. Niissä korostuvat myös elintarviketurvallisuus sekä jäljitettävyys.

Tuotteemme käyvät läpi riippumattoman tarkastuksen ja sertifioinnin. Näin varmistetaan, että raaka-aineemme tuotetaan turvallisesti ja vastuullisesti. Raaka-aineemme ovat aina peräisin alueilta, joilla ruokaa voidaan tuottaa myös tulevaisuudessa.

Ruokaa päätyy yhä useammin jätteeksi.

Jos ruokajätettä syntyy myös tulevaisuudessa nykyiseen tapaan, menee työmme vastuullisen elintarvikevalmistuksen puolesta osin hukkaan.

Forever Food Together

globe globe globe globe globe globe
trash

Kaikesta maailmassa tuotetusta ruoasta 1/3 päätyy jätteeksi!

Eu:n alueella päätyy joka vuosi yli 89 miljoonaa tonnia ruokaa jätteeksi ja tämän arvioidaan nousevan 126 miljoonaan tonniin vuoteen2020 mennessä, mikäli asialle ei tehdä mitään.
Nyt 89 miljoonaa tonnia ruokajätettä
2020: 126 tonnia ruokajätettä
 
(Euroopan komission tekninen raportti 2010-054)

Haluamme kannustaa kaikkia hyödyntämään yhteisiä raaka-ainevarojamme mahdollisimman tehokkaasti, jotta yhä useampi saisi syödä ravitsevaa ruokaa - nyt ja aina.

Tähän on tultava muutos

Yksi parhaimmista menetelmistä ruokahävikin vähentämiseksi on pakastaminen. Tulet yllättymään, kuinka suuri ero sillä saadaan aikaan.

Tuoreista syntyy enemmän jätettä verrattuna pakasteisiin

Kun verrataan vastaavia annoksia kotitalouksissa

Tuore

Pakaste

47% vähemmän ruokajätettä kotitalouksissa, kun käytetään pakasteaterioita verrattuna vastaaviin tuoreaterioihin.

Tutkimus

(“Käytetyt kuluttajatutkimukset ruoan vastuullisuuden määrittämiseksi” British food journal, vol. 116)

Seuraavaksi: The Forever Food Together Kapteeni

The Forever Food Together Kapteeni

The Forever Food Together Kapteeni

Tutustu Forever Food Together -ohjelmamme Vihreään Kapteeniin, joka on vastuullisuusohjelmamme symboli kaikessa toiminnassamme. 
Tavoitteemme ovat seuraavat:
  1. Raaka-aineet hyöynnetään aina parhaalla mahdollisella tavalla. Teemme sen eteen tinkimätöntä työtä, jotta asiakkaamme saavat nauttia ravitsevasta ruoasta. Nyt ja aina.
  2. Autamme kuluttajia tekemään terveellisempiä ateriavalintoja.
  3. Teemme työtä varmistaaksemme, että tuotteemme ovat
Lisätietoja missiostamme ja Forever Food Together -ohjelmamme toimintatavoista saat täältä.
Seuraavaksi:Tuoretta pakkasesta

Tuoretta pakkasesta

Tuoretta pakkasesta

Intohimomme laadukkaiden elintarvikkeiden valmistamiseen syttyi jo kauan sitten. Meille on alusta asti ollut tärkeää, että raaka-aineet hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Clarence Birdseye keksi pakasteruoan lähes 90 vuotta sitten.

Nykyisin juuri meidän elintarvikkeitamme tarjoillaan Euroopassa enemmän kuin minkään muun pakasteruokayrityksen.

Seuraavaksi:Ruoan maku ja ravinteiden säilyttäminen

Ruoan maku ja ravinteiden säilyttäminen

Pakasteruoka on yksi parhaista tavoista nauttia ravitsevaa ruokaa, sillä arvokkaat ravintoaineet säilyvät pakasteissa hyvin. Pakasteiden avulla valmistat helposti ravitsevia aterioita, joihin käytät vain tarvitsemasi määrän raaka-aineita. 

Pakastamalla hyödynnämme tehokkaasti kallisarvioisia raaka-ainevarojamme valmistusketjun kaikissa vaiheissa. Maasta tai merestä aina lautaselle asti. Pakastaessa ruoan maku ja ravinteet säilyvät.

Raaka-aineet voidaan tuottaa lähellä tai kaukana niiden pilaantumatta. 
Raaka-aineet hankitaan vastuullisesti toimivilta viljelijöiltä ja kasvattajilta ja kalat suoraan pyyntipaikoilta. Sato korjataan, kun se on parhaimmillaan ja runsaimmillaan.

Riippumattomissa tutkimuksissa vertailtiin tuoreista raaka-aineista ruokansa valmistavia talouksia pakasteruokia nauttiviin talouksiin. Pakasteita hyödyntävissä talouksissa ruokaa meni hukkaan 47 prosenttia vähemmän kuin vastaavaa ruokaa tuoreista raaka-aineista valmistaneissa.

(“käytetyt kuluttajatutkimukset ruoan vastuullisuuden määrittämiseksi”, British food journal, numero 116)

Hallam tutkimus

Seuraavaksi:Tarjoamme ruokapöytääsi

Tarjoamme ruokapöytääsi

Terveellisempiä ateriavaihtoehtoja kaikille

Ruoan valmistaminen ja tarjoilu on aina kunniatehtävä - ja samalla myös suuri vastuu.

Kyse ei ole vain siitä, että kannamme ruoalla täytetyn lautasen pöytään. Lautasella on oltava maukasta ja ravitsevaa ruokaa, josta ruokavieraamme nauttivat.

Koska ylipainosta on tullut monen nykyihmisen huolenaihe, kehitämme jatkuvasti entistä terveellisempiä ateriavaihtoehtoja osaksi tasapainoista ruokavaliota.

Valmistamiemme ruokien avulla voit muuttaa ruokavaliotasi terveellisemmäksi. Siksi hyödynnämme ravitsemuksellisesti arvokkaita ruoka-aineita, kuten broileria, kalaa ja kasviksia.

Saatkin aivan lähitulevaisuudessa tutustua moniin maukkaisiin uutuustuotteisiimme.

Kaikki ateriamme on valmistettu siten, että niiden ravintosisältö on mahdollisimman hyvä.

Lue lisää

Seuraavaksi:Vastuullista tuotantoa kaikkien hyödyksi

Vastuullista tuotantoa kaikkien hyödyksi

Annamme sinulle lupauksen, että valitsemasi ruoka on tuotettu ja valmistettu vastuullisesti. Sen alkuperä voidaan aina jäljittää.

Teemme tiivistä yhteistyötä maanviljelijöiden, kasvattajien ja kalastajien kanssa, jotta voimme varmistua ruoan alkuperästä ja vastuullisesta tuotannosta. Nyt ja aina.

Forever Food Together-ohjelmamme voi onnistua vain kiinnittämällä huomiota toimintamme kaikkiin osa-alueisiin. Nyt ja aina. Ohjelmamme tavoitteet sekä toimenpiteet niiden eteen tulevat tässä:

  1. Hyödynnämme aina raaka-ainevarat  parhaalla mahdollisella tavalla, jotta voimme tarjota sinulle ravitsevaa ruokaa. Nyt ja aina.
  2. Autamme sinua tekemään terveellisempiä valintoja.
  3. Varmistamme tuotteidemme vastuullisen tuotannon ja valmistuksen.
    Vastuullisesti tuotettuja ja valmistettuja.
Seuraavaksi:Kalat

Kalat

Kalapuikkomme ovat ylpeydenaiheemme, joten on luonnollista, että hankimme vain vastuullisesti pyydettyä kalaa. Valitsemme kumppaneiksi vain korkeita standardeja noudattavia kalastusyrityksiä. Tunnemme kalastusalukset jopa nimeltä.

Esimerkkinä tästä on WWF:n ja MSC:n (Marine Stewardship Council) kanssa lähes kaksikymmentä vuotta jatkunut yhteistyö. Eri puolilla maailmaa käytössä oleva kalastusyritysten sertifiointi varmistaa, että villejä kaloja voidaan pyytää kestävästi. Nyt ja aina.

Samoja periaatteita noudatetaan myös kestävästi viljeltyihin kaloihin. Toimittajiemme on sitouduttava joko Aquaculture Stewardship Councilin, Global Aquaculture Alliancen tai GLOBALGAPin viljelystandardeihin.

Lue lisää

Seuraavaksi:Broilerit

Broilerit

Jos olet valinnut meidän broilerimme, voimme kertoa sinulle, missä muna on munittu ja broileri kasvatettu. Tiedämme myös miten eläimiä on hoidettu niiden elinaikana.

Broilereitamme ei koskaan ruokita kasvisrehuilla, jotka olisivat peräisin paljaiksi hakatuilta viljelysmailta.

Lue lisää

Seuraavaksi:Kasvikset

Kasvikset

Tiesitkö, että maatalousajoneuvot eivät vahingoita maaperää, jos niiden renkaat on täytetty vain osittain?

Vaadimme kumppaneiksi valitsemiltamme maanviljelijöiltä ja kasvattajilta mm. sitä että peltojen reunoille on aina jätettävä maata myös luonnontilassa. Näin suojellaan maaperän hedelmällisyyttä ja luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää

Seuraavaksi:Vastuullinen tuotanto

Vastuullinen tuotanto

Ruoan alkuperä on meille aivan yhtä tärkeä kuin tapa, jolla valmistamme herkullista ruokaa.

Ruoan pakastaminen säilyttää tuoreuden ja ravintoaineet.

Käytämme aina mahdollisimman vähän vettä ja energiaa. Hyödynnämme raaka-aineita tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Kehitystyössä noudatetaan tarkkaa ohjeistusta, jotta tuotemerkinnät täyttävät ajantasaiset määräykset. Haluamme tarjota helposti ymmärrettäviä valmistusohjeita.

Tarkistamme ruokiemme vastuullisen tuotannon ja valmistuksen näiden standardien avulla. Standardit laatineet organisaatiot edustavat kolmansia osapuolia. Jokainen on oman alansa ammattilainen.

Seuraavaksi:Yhteistyö

Yhteistyö

Yhteistyö

Suuri joukko ihmisiä tekee yhteistyötä, jotta voimme tarjota ruokaa, joka varmasti täyttää laatuvaatimuksesi. Tämä yhteistyö on saanut nimen Forever Food Together. Tähän joukkoon kuuluu karjankasvattajia, maanviljelijöitä, kalastajia, raaka-aineiden toimittajia, jälleenmyyjiä, viranomaisia, kansalaisjärjestöjä, kuluttajiamme ja omia työntekijöitämme.

 

Seuraavaksi:Forever Food Together -ohjelman noudattaminen

Forever Food Together
-ohjelman noudattaminen

Forever Food Together -ohjelman keskiössä ovat ihmiset. Yrityksemme työntekijät sekä kaikki kumppanimme ovat meille korvaamattoman tärkeitä.

"Forever Food Together-ohjelman avulla voimme entisestään vahvistaa meidän edelläkävijän asemaamme vastuullisuusasioissa.

Forever Food Together on jatkossa ehdottomasti tärkeimpiä peruspilareita yrityksessämme ja sen tulee ohjata meidän toimintaamme kaikilla tasoilla. Odotan innolla FFT-ohjelman implementointia niin sisäisesti kun ulkoisesti."

Kai Mäkinen
Toimitusjohtaja
Findus Finland