Vastuullisesti pyydetyn kalan valinta on ympäristöteko

Vastuullisesti pyydetyn kalan valinta on ympäristöteko

Vastuullinen kalastus säilyttää kalakannat ja meriympäristön elinvoimaisina. Näin varmistetaan merenelävien tuotanto myös tuleville sukupolville.

Vastuullisuus on ollut kuluttajien huulilla jo pitkään. Kalastuksessa vastuullisuus tarkoittaa kestävää kalastusta, jossa mereen jätetään tarpeeksi kalaa, elinympäristöjä kunnioitetaan ja kalastuksesta riippuvaisten ihmisten elinkeinon säilyminen varmistetaan.

Riippumaton ja voittoa tuottamaton MSC eli Marine Stewardship Council on tehnyt töitä merten ja kalakantojen puolesta jo yli 20 vuotta.

”Villit merenelävät ovat tärkein luonnonvarainen proteiininlähteemme, minkä vuoksi on elintärkeää, että pidämme hyvää huolta tästä arvokkaasta resurssistamme. Tavoitteemme on, että merenelävien tuotanto olisi turvattu myös tuleville sukupolville”, , MSC-Suomen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Johanna Vepsä sanoo.

MSC-merkki takaa vastuullisuuden

MSC-sertifikaatti on osoitus vastuullisuudesta niin kalatiskillä, kylmähyllyssä kuin pakastealtaallakin. Merkki todistaa, että kalat ja äyriäiset on pyydetty kestävästi ja että ne ovat jäljitettävissä merestä aina lautaselle saakka.

Tällä hetkellä yli 90 prosenttia Findus Suomen käyttämästä villinä pyydetystä eli ei-viljellystä kalasta on MSC-sertifioitua. Määrää tullaan kasvattamaan niin, että vuoden 2019 loppuun mennessä kaikki villikalatuotteet tulevat olemaan sertifioituja.

”Kun sertifikaatti kattaa koko Finduksen valikoiman, vastuullisesta valinnasta tulee kuluttajalle todella helppoa”, MSC:n Vepsä sanoo.

Nopea ja helppo arjen pelastaja

Vastuullisuuden lisäksi Findus Suomen tuotteilla on muitakin etuja. Yksi niistä on tuoreus: tuotteiden kala pakastetaan mahdollisimman tuoreena pyytämisen jälkeen.

Kalapakasteet ovat oiva valinta niin arkeen kuin juhlaankin. Ne ovat nopeita, helppoja ja edullisia arjen pelastajia, joista saadaan loihdittua herkkua myös juhlaan.

Pakasteet ovat hyvä valinta myös ruokahävikin vähentämisessä. Helpoin tapa minimoida hävikkiä on valmistaa ruokaa vain sen verran, kuin sitä aikoo syödä. Kun tuote on pakasteena, sitä on kätevä ottaa esiin tarvittava määrä.

Kalapakasteet mahdollistavat erinomaisella tavalla myös sen, ettei ruokakaupassa ole pakko käydä päivittäin. Pakastimessa voi olla jatkuvasti jemmassa terveellistä ja koko perheelle sopivaa ruokaa, jota saa varioitua erilaisten lisukkeiden avulla.

Tutustu MSC-sertifioituihin tuotteisiimme:

Fileekalapuikot

Fish & Crisp kalafileet

fish crisp kalafileet

Crispies