Kalan valmistus on helppoa

Kalan valmistus on helppoa

Monet pitävät kalasta, koska se on hyvää ja terveellistä ja siitä saa helposti herkullisen aterian. Monet myös haluaisivat syödä kalaa useammin – ja silloin Finduksen kalat ovat oivallinen valinta.

Kala on hyvä proteiinin, seleenin, jodin sekä D- ja B12-vitamiinien lähde. Kun valitset eri kalalajeja, saat helpommin kaikkia kalan sisältämiä ravintoaineita. Tässä sinulle vinkkejä ja ohjeita, joiden avulla onnistut helposti aina kalaa valmistaessasi. 

Vinkkejä kalan valmistamiseen
Kalan valmistaminen on itse asiassa hyvin helppoa. Yleisin virhe on, että kalaa paistetaan tai keitetään liian kauan. Lohi ja vaalea kala kypsennetään eri tavalla. Vaalean lämpötila on kypsänä noin 52 °C, lohen noin 48 °C. Kypsyyden näkee myös kalan lihasta: vaaleassa kalassa sen on oltava valkeaa ja lohessa vaaleanpunertavaa.

Maailman helpoin kalaruoka
Tarvitset vain hienon fileen vaaleaa kalaa. Ripottele päälle sormisuolaa ja valuta sitten kalalle oliiviöljyä. Sitten vain kala 12 minuutiksi 130-asteiseen uuniin. Tarjoile mintulla höystetyn lämpimän kurkkusalaatin, herneiden ja inkiväärin kera – on herkullista!

Sulata kala oikein

Haluaisit syödä illalla kalaa, mutta se on vielä pakastimessa? Ei ongelmaa. Kala sulaa nopeammin kuin uskoisitkaan. Ota pakkaus pakastimesta. Poista pahvipakkaus ja laita kala muovipussissaan suureen kulhoon. Kaada kulho täyteen kylmää vettä ja odota 20 minuuttia. Sitten voit alkaa valmistaa kalaa.