Helppoja aterioita arkeen

Helppoja aterioita arkeen

Arkena aikaa tuntuu aina olevan liian vähän – ja silloin hyvät niksit ovat tarpeen. Finduksen maukkaat valmiit ateriat helpottavat kiireitä. Tässä muutamia hyviä ja helppoja vinkkejä, kuinka voimme olla sinulle ja perheellesi avuksi.

 

Vinkki nro 1 – Hauskempi ateriavalinta

Lataa pakastin täyteen maukkaita ruokia – esimerkiksi Pyttipannua, Kalapuikkoja ja Dagens Middag Chicken Currya. Anna lasten ratkaista nopanheitolla tai lappua vetämällä, mikä pakasterasia tarjoaa ruoan tänään! Illan ateriavalinnasta tulee näin helppo ja nopea ja tavallista hauskempi.

Vinkki nro 2 – Helppoa ja terveellistä

Voit tarjota hyvällä omallatunnolla kalagratiinia tai paneroitua kalaa – ne ovat terveellisempiä kuin ehkä luuletkaan. Vaihda välillä lenkkimakkara ja lihapullat johonkin maukkaista kalaruoistamme. Saat helposti ja mukavasti yhden kalapäivän lisää viikon ruokalistalle.

Vinkki nro 3 – Vähemmän hävikkiä

Hyödynnä edellisen aterian tähteet seuraavalla loihtimalla niistä uusia ruokia. Ylijääneestä alaskanseitistä syntyy vaikkapa thaimaalaisia kalakakkuja, pyttipannu sujahtaa etelämaiseen tortillaan, ja juustoraasteella päällystetystä pastaruoasta tulee herkullinen gratiini. Jos lämmität tähteet mikrossa, tee niihin kolo keskelle ja levitä ruoka astian reunoille. Näin lämpö jakaantuu tasaisemmin.

Vinkki nro 4 – Nopeasti pöytään

Joku on joskus laskenut, että käytämme perunoiden kuorimiseen kuukauden elämästämme. Voit lyhentää tuota aikaa huomattavasti näin: Älä kuori perunaa, vaan leikkaa sen ympäri kuoreen kevyt viilto ennen keittämistä. Kun peruna on kypsä, laita se jääkylmään veteen kolmeksi minuutiksi. Sen jälkeen kuori irtoaa lähes itsestään, ja voit tarjoilla perunat haluamallasi tavalla. Maistuvaa esimerkiksi Findus Kalapuikkojen tai Paneroidun alaskanseitifileen kanssa!